Mungkin :)

Aku tak ada barangan yang berharga, kecuali 3 benda.

-Laptop kesayangan aku, Acer Aspire 3625  dan Acer Aspire 4755G
-Handphone: Murah je. Samsung GT E1080-F
-Sony walkman MP3

Tanpe 3 bende ni, aku tak boleh hidup. tak akan boleh hidup, mungkin jasad masih bergerak. Tapi hatiku akan 'MATI'.

Laptop pertama, aku beli hasil duit gaji aku kerja dgn kakak aku,
Laptop kedua, alhamdulillah aku dapat duit MARA, boleh la beli laptop ni :)




Sony Walkman MP3 aku beli hasil duit gaji aku bekerja dulu.





Hp samsung ni je yang special, mula2 mak aku beli hasil duit gaji aku sbb ak bagi mak aku apakai, memandangkan mak aku tak familiar dgn  samsung sgt, so die tuka hp lame aku dgn hp ni. Sampai skg. i <3 u samsung



* Nak? boleh, kumpul duit sendiri, dan USAHA. Mak aku pesan, kau nak, kau kumpul duit. Lepas tu beli ape yg kau nak. Bile aku keje setahun, aku boleh beli mcm2 yang aku nak hasil pendapatan halal aku sendiri. itu lebih PUAS dan akan menjadikan kite seorang yang bersyukur dan lebih menghargai sebenarnye, dari hasil titik peluh kita sendiri.

p/s: Pernah satu ketika aku takbur dengan kemewahan dunia, sehinggakan diri sendiri teraniaya, biarlah. Secebis kisah lama. :)

2 comments :

Rizal Murad said...

Yg keempat bakal menyusul Galaxy W..Amin :)

Faridz Fadzlee said...

amin..mudah mudahan :) terima kasih mendoakan.....wahhh